Zomerfruitgebakjes
Bereiding
Dit is voor ca. 15-20 mini-bakjes. De dadels voegen nog meer vezels toe dan de bessen van zichzelf al hebben en ook hier geldt weer: door de natuurlijke zoetheid heb je geen extra suiker nodig. Bovendien zien ze er ontzettend leuk uit 😉
Je doet:
☆ Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine (een blender of staafmixer kunnen ook maar zijn lastiger)
☆ Voeg de havermout en een klein scheutje water toe
☆ Zet de keukenmachine aan en wacht tot zich een deeg vormt (is het te nat: voeg wat meer havermout toe / te droog: meer water)
☆ Vorm er kleine bakjes van (of 1 grote taartbodem) en bak die 10-15 minuten in de oven op ca. 175 graden
☆ Laat ze afkoelen en vul ze met de mascarpone (gewoon zo of meng er een klein beetje vanille doorheen)
☆ Eet je geen zuivel, vervang de mascarpone dan door wat geprakte banaan
☆ Pruts op ieder gebakje wat verse aardbeien, frambozen of bosbessen en klaar is kees!