Tomatensoep
Bereiding
Soep is de beste uitvinding sinds het heet water. Wij eten, zeker ’s winters, bijna elke dag soep. En hoewel het doodsimpel is om die gewoon met de hand te maken, moet ik bekennen dat ik ook verliefd geworden ben op mijn ‘soepmaker’ (een soort oversized waterkoker + blender ineen) waarmee mijn soep nog sneller klaar is.
En recept voor Makkelijke Groenten Tomatensoep, dat je kunt aanpassen naargelang je veel of weinig tijd hebt.
- Halveer de tomaten en leg ze met de platte kant op een ovenschaal met bakpapier. Neem een scherp mes en maak een kruisje in de bovenkant van iedere halve tomaat
- Snij de ui in ringen en leg die tussen de tomaten (voeg eventueel een paar tenen knoflook toe)
- Sprenkel er olijfolie en wat Keltisch zeezout overheen
- Bak het in de oven op 180 graden tot de tomaten zacht zijn
- Mik alles in de blender en pureer het fijn
Geen tijd? Sla bovenstaande stappen over en gebruik gewoon een fles biologische passata! - Bak intussen de soepgroenten in wat roomboter en voeg er kruiden aan toe die je lekker vindt. Goede combinaties zijn tijm/rozemarijn/oregano of gember
- Schep de soep in kommen en voeg aan iedere kom een opscheplepel groenten toe
- Maak het eventueel af met een scheutje slagroom & eet smakelijk!