Radicchio en kabeljauw uit de oven

15 minuten
4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stronken radicchio doormidden en verwijder de slechte bladeren. Was de stronken in ijskoud water.
  2. Snijd de ui fijn en de wortel(s) in kleine blokjes. Hak het teentje knoflook en de rozemarijn fijn (houd de rozemarijn apart).
  3. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan op een laag vuurtje. Fruit de ui, knoflook en wortel een minuut of 5 in de olie zonder dat ze verkleuren. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
  4. Vet een ovenschaal in met olie en leg de kabeljauw erin. Leg de stukken radicchio met de snijkant naar boven op de vis en strooi de rozemarijn erover. Verdeel de bouillon met ui en wortel over de stukken radicchio zodat hij tussen de bladeren loopt.
  5. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht ongeveer 15 minuten stoven. Breng op smaak met olijfolie, zout en veel versgemalen peper.

(recept van Christian Weij)