Prebiotische herfstsalade

15 minuten + tijd om af te koelen
Lunch voor 4 personen

Bereiding

De herfst en winter zijn echte verwenperiodes voor onze darmflora. In deze jaargetijdes vind je volop ‘vergeten groentes’, die vaak boordevol oplosbare vezels zitten. Deze vezels zijn dé voedingsmiddelen voor je darmflora – echte prebiotica dus! Deze herfstige salade heeft veel verschillende prebiotische groenten en valt bij groot en klein in de smaak.
  • Schil, snijd en kook de bietjes en de zoete aardappel tot ze beetgaar zijn. Let op: kook ze apart, anders worden de zoete aardappels roze (en de bietjes moeten ook iets langer koken). Laat ze goed afkoelen.
  • Snijd intussen de wortels in stukjes en doe die in een pan met het bakvet en een beetje zout. Laat het op middelhoog vuur even sudderen met de deksel op de pan; roer regelmatig. Voeg na een paar minuten de honing bij de wortels, haal het deksel van de pan en zet het vuur wat hoger.
  • Als de wortels een beetje bruin en knapperig randje krijgen, haal je de pan van het vuur. Voeg de wortels met vet en al bij de andere groenten.
  • Laat alles goed afkoelen (of serveer de salade lauwwarm!) en voeg de knoflook, zout, yoghurt/mayonaise toe.
  • Snij de appel in stukjes en meng die er samen met de walnoten doorheen.
Je kunt er groene salade bij serveren, of het zo houden. Eet smakelijk!