Nasi met pindasaus
Bereiding
Een succesrecept van Nienke Gottenbos
Goed, als je een culinair criticus bent (of uit een land komt waar nasi traditioneel gegeten wordt) dan is dit een recept van lik-me-vestje. Maar als je gewoon een dagelijks bord eten op tafel wilt zetten dat gezond is en dat iedereen lekker vindt, dan werkt dit prima
- Doe de rijst in de rijstkoker (of een pan) met 1,5 x zoveel water en zet hem aan.
- Bak de eiwitbron in wat kokosolie.
- Als er het begint te garen doe je de groenten erbij.
- Voeg zout en kruiden toe
- Laat dit even sudderen op middelmatig vuur en maak intussen de pindasaus
- Doe op een klein vuurtje 1 eetlepel kokosolie en 2 eetlepels pindakaas in een pannetje en blijf roeren tot het gesmolten is.
- Voeg er wat zout, knoflookpoeder en de kokosbloesemsuiker aan toe (en een scheutje ketjap of wat sambal als je dat lekker vindt)
- Voeg nu al roeren de slag/kokosroom eraan toe
- Blijf roeren tot de saus dikker wordt en haal hem van het vuur
Intussen is je rijst waarschijnlijk gaar; doe die bij de groenten en dien het op met wat pindasaus. Eet er om het helemaal af te maken wat atjar, gebakken uitjes en/of (cassave)kroepoek bij!