Kruidige Venkelstoof met vis

20 minuten
4 personen

Bereiding

Wist je dat jodium en selenium belangrijk zijn voor het functioneren van je hersenen? Kabeljauw bevat deze mineralen ruimschoots. De caroteen uit de bataat is een antioxidant met een beschermende functie.

Hoe maak je Kruidige Venkelstoof met Vis?

door Erik Scherder

 

1. Bak de kabeljauw in wat roomboter op een laag vuur gaar.
2. Verdeel de vis in stukjes en voeg zout naar smaak toe. Zet de gare vis apart.
3. Snijd intussen de ui in dunne schijfjes, snipper de knoflook en fruit deze samen in olijfolie lichtbruin in een braadpan.
4. Snijd de venkelknollen in dunne repen en voeg deze bij de ui.
5. Meng goed door elkaar, voeg wat water toe, dek de pan af en stoof de venkel beetgaar.
6. Schil intussen de zoete aardappel, rasp deze grof en roerbak in olijfolie beetgaar.
7. Snijd een flinke bos verse kruiden fijn.
8. Meng de vis met de bataat en de venkel en breng op smaak met een beetje zout.
9. Meng op het laatst de verse kruiden erdoor.