Japanse koolsalade (bijgerecht voor de stamppot van knolselderij)

10 minuten
4 personen

Bereiding

  1. Snijd de spitskool en rode kool fijn en doe deze samen in een kom.
  2. Rasp de wortels en meng deze door de kool.
  3. Meng tamari, citroensap, sesamolie, olijfolie, honing, geraspte gember en appelciderazijn in een kommetje. Roer deze dressing met twee eetlepels goed door de groenten heen en laat minimaal een uur staan, zodat de dressing goed in de groenten trekt.
  4. Verwarm een koekenpan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Knip ondertussen de norivellen in stukjes en leg deze in de koekenpan. Fruit de stukjes norivel aan met een beetje olijfolie en hussel 2 minuten door elkaar tot een knapperig geheel.
  5. Rooster de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan.
  6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de nori en sesamzaad.