Groen(t)epannenkoek

± 30 minuten
4 personen, lunch

Bereiding

  1. Doe het meel in een kom. Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat.
  2. Voeg het ei toe en klop erdoor.
  3. Giet het beslag in een blender en voeg de courgette en spinazie toe.
  4. Mix het tot een gladde massa.
  5. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden.
  6. Smelt vervolgens wat kokosolie in de pan.
  7. Bak de pannenkoeken in de pan; voeg voor elke pannenkoek weer een klein beetje kokosolie toe. Het is belangrijk dat de pannenkoek goed droog is voordat je hem omdraait.

Tip!

Rol de pannenkoeken op tot wraps, zodat je ze gemakkelijk kunt meenemen. Vul de wraps met bijvoorbeeld:

  • avocado met alfalfa;
  • geitenkaas met spinazie en pijnboompitten;
  • gerookte biologische kipfilet met geraspte wortel;
  • gerookte zalm met rucola en sesamzaadjes;
  • of besmeer ze met een groentespread.