Appelstrudel
Bereiding
Heerlijke traktatie voor een winterse avond
- Leg het bevroren bladerdeeg op het aanrecht zodat het wat kan ontdooien.
- Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Bak ze in een koekenpan goudgeel in de boter.
- Voeg de citroensap, de honing, de suiker en de rozijnen toe. Zet op laag vuur, tot de appels net gaar zijn (± 25 minuten). Laat wat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180° C. Leg 1 lapje deeg op het werkvlak. Trek het deeg wat uit elkaar zodat het oppervlak wat groter wordt. Maak sneetjes aan 1 kant van de deegrand.
- Schep 1/3 van de appels in de lengte over het midden van het deeg. Bestrijk de gesneden deegranden met wat water, vouw dicht en druk aan. Herhaal met de overige plakken.
- Bestrijk de bovenkant met het overgebleven vocht uit de pan. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.